Utomhusbiofestival

Enligt traditionen, som startade för sju år sedan, arrangerar Big Crowd Factory Europas största utomhusbiofestival i Azaleadalen i Slottsskogen. Förra året drog evenemanget över 44 000 besökare och var minst sagt uppskattat. Evenemanget är gratis, öppet och tillgängligt för alla, därför behöver du inte anmäla dig till festivalerna utan det är bara att dyka upp på plats! Filmen som visas är oftast på engelska med svensk text och avslöjas i regel en vecka innan festivalen äger rum. Visningen börjar runt kl. 22.00 när mörkret lägger sig över festivalområdet.

Plats: Azaleadalen, fredag 2 augusti, kl. 18.00. 

Dirty Dancing – fortfarande lika underhållande som den var när den kom 1987.

Dirty Dancing – fortfarande lika underhållande som den var när den kom 1987.

Pressbild

Sommarfilm – Dirty Dancing

I år höjer Reveljen ribban för kvällarna på sommarkrogen med utomhusfilmvisning. Här sitter du väderskyddat i Reveljens blomstrande trädgård och får uppleva en magisk värld med en ikonisk klassiker på vita duken – Dirty Dancing. Den numera kultförklarade filmen med Patrick Swayze och Jennifer Grey i huvudrollerna handlar om den upplyftande sommarromansen mellan den naiva 17-åringen och den karismatiske dansläraren på ett hotell I Catskillbergen. Och ja, filmen innehåller våld, alkoholanvändning, rökning, språk med svordomar och sexscener! Boka bord för att säkra din plats.

Plats: Reveljen, Skeppet Ärans väg 11, Västra Frölunda, fredag 12 juli, kl. 19.00.

12 juli intar Hanna Ferm Lilla Scenen på Liseberg.

12 juli intar Hanna Ferm Lilla Scenen på Liseberg.

Pressbild

Hanna Ferm 

Hanna Ferm slog igenom för den breda publiken när hon 2017 tog hem andraplatsen i tv-programmet Idol. Idag är hon en av Sveriges mest lovande unga artister och en lysande stjärna på den svenska pophimlen. Debutsingeln på svenska För Evigt blev vid släppet den mest spelade låten på radio, och behöll förstaplatsen på Svensktoppen i flera veckor. Nu är hon aktuell med nya singeln Om Jag Inte Kan Leva Med Dig Varför Dör Jag Då Utan Dig. Ingen åldersgräns. Barn under 13 år i målsmans sällskap.

Plats: Lilla scenen, Liseberg, fredag 12 juli, kl. 20.00. Ingår i entrébiljetten.

Israel Nash – dubbelt upp på Pustervik.

Israel Nash – dubbelt upp på Pustervik.

Pressbild

Israel Nash

Texas-via-Missouri–artisten Israel Nashs album Topaz släpptes våren 2021 och hyllades av en enig presskår. Föregångaren Lifted kom 2018. ”A master of sonic textures” skrev Rolling Stone och Mojo utnämnde Israel till ”a folk rock visionary”. Senaste plattan Ozarker släpptes i höstas och var i mångt och mycket en hyllning till de musikaliska rötterna. Och mer än så, ett album som filosoferar över kärlek och familj, över skönhet och smärta, över det som förenar oss genom bra och dåliga tider. Musikaliskt lutar sig Nash mot den heartland rock som han växte upp med — Petty, Springsteen, Seger — med feta gitarrer och slagkraftiga refränger och med texter som är filmiska samtidigt som de egentligen bara handlar om folk som är som folk är mest. Onsdag 17 juli framför Israel Nash albumet Rain Plans i sin helhet – tvådagarsbiljett finns som tillval när du köper biljett.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, tisdag 16 juli, på scen kl. 20.00. 

Snart dags för årets sommarupplaga av Psykstämman.

Snart dags för årets sommarupplaga av Psykstämman.

Pressbild

Psykstämman 2024

Välkomna till årets sommarupplaga av Psykstämman. Ni som fick uppleva förra årets upplaga vet vad det handlar om – att erbjuda människor en tillflykt, en fristad i den korta svenska sommarens magiska värme. Färjan till Brännö fungerar som en portal till en ny värld, en värld där man får finnas och samverka i harmoni med andra glada människor, djur och natur. Väl därute får musik, konst och idéer frodas. När man tagit sig ur bekvämlighetens bur och låter magin ta plats får livet en mjuklandning, ett nytt perspektiv… 

Plats: Brännö Varv, Rödstensvägen 18 B, Brännö, fredag 26 juli, kl. 12.00 till och med söndag 28 juli, kl. 01.00.