Före och efter. På vänstra bilden Erika Rosenbaum före omvandlingen. Högra bilden från vänster till höger: Maria Rosén från Paradiset, vinnaren Erika, Lotta Christersdotter från Osofina samt Inger Söderholm som har skött PR-biten. Foto: Privat

Erikas förvandling – fick ny stil efter stora segern

Några småföretagare i Nockeby och Smedslätten bestämde sig för att arrangera en "Gör om mig"-tävling av bästa Go'kväll-snitt.

  • Publicerad 11:36, 21 jun 2021

En av initiativtagarna är stajlisten Lotta Christersdotter som har klädbutiken Osofina på Nockeby torg.

– Vi tyckte att det här har varit ett skitår. Då sade vi: kan vi inte göra något kul?

Efter påhejningar från en minst lika engagerad kund var bollen i rullning. Anmälningar började komma in och juryn valde i slutändan ut två lyckliga vinnare.

– Jag hade ett prat med dem om hur deras livssituation ser ut och vad de har för behov av kläder. Sedan tittade vi lite grann på kroppsform, hur de var klädda när de kom och hur jag kan få dem att "blomma" med andra former på kläderna, säger Lotta.

Som stajlist, hur gör man om en persons stil utan att ta bort det säregna?

– Jag tror att de flesta som jobbar som stajlister har känsla för det. Men om man är köpt av ett varumärke kan det bli tokigt, eller om man är alltför trendmedveten.

Mixar nytt och gammalt

Ålstensbon Erika Rosenbaum var en av de som fick åtnjuta kläder, ansiktsbehandling, klippning och massage för totalt 6 000 kronor.

Väldigt lyxigt, tycker hon.

– Det är något man behöver då och då men prioriterar bort om man som jag är student. Då behöver man lägga pengar och energi på annat.

Sedan hon genomgick sin omvandling är det mer klänningar och mönster som gäller. Men även de gamla T-tröjorna hänger kvar.

– Man får mixa lite, använda någon av de fina nya topparna, sköna jeans och shorts och sådär. Jag blandar lite men har verkligen använt det nya. Och håret sköter sig fint!