Polisen fick in flera samtal vid kvart i sex-tiden om ett slagsmål med minst två personer vid Brommaplan. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

En knivskadad efter misstänkt rån vid Brommaplan

En person har gripits vid Brommaplan misstänkt för rån på skärtorsdagsmorgonen, efter att bland annat ha skadat en person med kniv.

  • Publicerad 09:30, 1 apr 2021

Polisen fick in flera samtal vid kvart i sex-tiden på torsdagsmorgonen om ett slagsmål med minst två personer inblandade vid Brommaplan.

Det visade sig att en av männen hade gjort inbrott i en företagslokal. Den andre mannen, en anställd vid företaget, tog den misstänkte inbrottstjuven på bar gärning och valde att ingripa.

I ett försök att göra sig fri drog den misstänkte en kniv.

– Personen som gripit inbrottstjuven hade fått en liten skada av kniven men behövde inte föras till sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Misstänks för rån

Kniven togs i beslag av polis och den misstänkte tjuven kunde gripas. Han utreds för rån.

– Nu håller vi på att sammanställa förhören och anmälan är färdigskriven. Själva brottsplatsen är avspärrad, det ska ske en brottsplatsundersökning och åklagare ska ta ställning till om den gripne ska anhållas eller sättas på fri fot, säger Ola Österling.

Hur vanligt är det att råka i luven på en inbrottstjuv så här?

– Jag har inga empiriska fakta, men det händer med regelbundenhet. Så vitt jag kan tolka har den anställde gjort en bra bedömning, vi har gripit en rånare tack vare honom så det är bra gjort. Men vi uppmanar ingen att ingripa utan var och en måste göra sin egen bedömning av riskerna.