Emma är en fyra månader gammal Lord Derbyparakit på flykt, hon har sedan hon dök upp i kommunen uppehållit sig i Tibbleområdet. Foto: Läsarbild

Emma fortsätter synas i Tibble – ”Nu är det en fråga om att hon ska våga”

Lord Derbyparakiten Emma har enligt rapporter från Upplands-Brobor i sociala medier upprepade gånger setts i Tibbleområdet i Kungsängen. Mitt i har pratat med Suzanne Edlund som hjälper fågelns ägare i letandet.

  • Publicerad 11:54, 19 nov 2020

Vi har tidigare rapporterat om den fyra månader gamla parakitens försvinnande.

Suzanne Edlund hjälper Emmas ägare i letandet och uppger för Mitt i på torsdagen att hon är ute i Kungsängen nästan dagligen – och har bra koll på Emmas pågående förehavanden.

Vi ber henne att titta på en några minuter gammal bild från en boende i Tibble som postats på sociala medier och visar en fågel sittandes i träd.

Suzanne svarar utan att tveka att det är Emma på bilden.

Suzanne Edlund berättar att Emma nu uppehåller sig i närheten av den matstation som ställts upp i syfte att fånga in henne. För stunden så tror dock Suzanne att Emma äter frökapslar från träd i närheten.

– Det är jättesvårt att säga när Emma kommer hem, risken finns att hon flyger vidare och letar efter mat på andra ställen. Skatorna äter från matstationen och vi vet att Emma har suttit i närheten och sett då de äter, så hon känner till matstationen, säger Suzanne Edund och fortsätter:

– Nu är det en fråga om att hon ska våga och kunna flyga ner, det är det vi väntar på. När hon vågar sig in för äta i buren så kommer vi sitta på håll i bilen och stänga buren med ett rep.

Detta kan komma att vara förknippat med en lång väntan, men Suzanne tror det kommer gå snabbare.

– När man väl har fått henne att börja äta så borde det gå snabbare.

Vad ska de som ser Emma göra?

– Ser ni Emma så får den som gör det gärna ringa mig. Vi är ute i Kungsängen så gott som dagligen och vi har även fyra hjälpsamma Upplands-Brobor som bor i området. De hjälper oss att hålla koll.

Den som ser Emma kan ringa telefonnummer: 070 33 214 12

Det går även bra att tipsa via Derbyparakiten Emmas Facebookgrupp som återfinns här.

Gäst försvann från dagverksamhet

Kommunen anmäler sig själva. Upplands-Bro anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att en gäst försvann från en dagverksamhet tidigare i år.tisdag 30/11 10:20

Bro ska fyllas med offentlig konst

Stor konstfestival nästa år. Nästa år deltar Upplands-Bro, Nacka och Stockholms stad i konstfestivalen Wall Street Stockholm. Tanken är att 222 konstverk ska fylla gator och torg i de tre kommunerna.måndag 29/11 15:28