Efter att IFK Haninge säsongen 2020 var nära kval till superettan, den näst högsta serien, beslutade idrotts- och fritidsnämnden att Torvalla IP, lagets hemmaplan, bör vara bättre rustad för spel på elitnivå.

Planen var att den nya konstgräsplanen, som ska ligga direkt till höger när man kommer in i området, skulle vara färdig efter sommaren och att en komplett arena, med en läktare med plats för minst 1 000 sittande åskådare, skulle stå klar innan året är slut.

https://www.mitti.se/nyheter/torvalla-ip-rustas-for-elitfotboll/repvaq!mdrDnuGQaTD3Kk34sGgQwQ/

Men nu har allt försenats, och förhoppningen från kommunen är att allt ska stå klart innan slutet på nästa år.

– Det har blivit försenat av olika anledningar, till exempel har upphandlingen tagit längre tid än beräknat. Nu siktar vi på att konstgräsplanen ska vara klar någon gång första halvåret nästa år, och att hela arbetet är klart någon gång nästa höst, säger Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Kan användas till konserter

När kommunens besked om att rusta upp Torvalla kom välkomnades det av IFK Haninge.

– Det är fantastiskt roligt att man vill lägga resurser på det. De har pratat om att renovera men inte gjort det, det har legat lite som en blöt filt över Torvalla när det inte har hänt någonting. Skönt att det händer nu så att vi kan utveckla vår verksamhet, sa klubbchef Joakim Andersson i en intervju i Mitt i Haninge då.

Nu är klubben besviken på att det återigen dröjer. Och nyligen åkte klubben på ytterligare ett bakslag när man åkte ur division ett, och nu är ett steg längre från superettan.

https://www.mitti.se/nyheter/tung-forlust-for-ifk-aker-ur-ettan/repvkb!qPE3G5esk4JsnBTlyVVxQg/

– Om vi ska kunna ta oss tillbaka och hålla oss kvar och fortsätta där så behöver vi göra det tillsammans med kommunen. Då behövs det ett större engagemang både när det gäller arena och ekonomi, säger sportchef Omar Moggi.

Arenan är främst tänkt till fotboll, men kommunen ser även andra användningsområden som till exempel konserter och teater.