På Sundbybergs IK.s årsmöte tilldelades hockeyns klubbtränare Adrian Hinz föreningens eget stipendium "Bernt Anderssons ledarstipendie". Pristagaren utses av gamla SIK:are.

Stort grattis!

– Tack så mycket.

Hur känns det att få stipendiet?

– Jag blev överraskad och väldigt glad att få priset. Det känns hedrande att få av gamla SIK:are.

Adrian kom till Sundbybergs IK 2007 som 20 åring och spelade i A-laget under sju säsonger. En meniskskada tvingade honom att ge upp spelarkarriären och han blev istället tränare.

Efter att ha tränat juniorlag i SIK blev han 2016 tränare för A-laget. Han jobbar dessutom med hockeyskolan och tränar nu flickor B och C. De senaste två-tre åren har han som klubbtränare även stöttat de andra pojklagens tränare och lag i deras utveckling och utbildning.

Var kommer ditt otroliga engagemang från?

– Det kommer från att jag själv har haft förmånen att få hålla på med idrotten så länge och jag vill visa hur rolig sporten kan vara för en ny generation. Engagemanget för SIK kommer från det fina bemötande jag själv fick när jag kom till klubben.

Hur många timmar har du lagt på Sundbybergs IK?

– Oj, det är svårt att hålla ordning på, men det blir många timmar i veckan. Det är väldigt kul, men man ska inte sticka under stolen med att det också är rätt krävande

Men det har varit värt det?

– Absolut, det har det verkligen.

Vad betyder det för dig att gamla SIK:are utser stipendiaten?

– Det betyder mycket. Det är en gammal och anrik förening och de har varit medlemmar väldigt länge. Så det var verkligen trevligt att få ett pris av dem.