Nybildade. Hi Five som inleder jazzhösten är ett nybildat band med erfarna musiker som enligt beskrivningen spelar "svängiga och välbekanta låtar från jazzens guldålder." Foto: Pressbild

Efter lång coronapaus – jazzen tillbaka i Vällingby

Det var ett tag sedan sist. Minst sagt. Men nu kan alla jazzkatter i västerort tassa i väg till jazzklubben i Vällingby igen.

  • Publicerad 11:50, 14 sep 2021

Eller alla och alla jazzkatter... Jazzklubben Club Trappan börjar med att släppa in 50 personer på konserterna i Vällingby Folkets hus till följd av restriktionerna.

Väntan har hur som helst varit lång och det är först till kvarn som gäller för den som vill se och höra den 14 september.

– Det känns fantastiskt. Vi har väntat sedan den 3 mars förra året. Det är en speciell upplevelse att få se musikerna live och inget som kan ersätta det, säger Anita Bengtsson som är ledamot i jazzklubbens styrelse.

Här är jazzhösten i Vällingby

14 september: Hi Five

28 september: Jubilee Stompers

13 oktober: Old Boy Stompers

26 oktober: Ej spikat i skrivande stund

9 november: Christer Fellers New Orleans Stompers + föredrag.

23 november: Jesses New Orleans Band med Kiralina Salandy

7 december: Karl Olandersson med fler.

Visa merVisa mindre

Sju konserter i höst

Club Trappan som håller till i Vällingby Folkets hus numera har sedan starten 2002 arrangerat cirka 350 konserter med nationella artister, men också internationella akter.

Höstens program utlovar sju konserter där en av akterna, Christer Feller som spelat jazz i 60 år, dessutom kombinerar sin konsert med att berätta under rubriken "Mitt liv med jazzen".

Inleder jazzhösten gör annars Hi Five.

– Det handlar framförallt om trad-jazz. Varje konsert kommer att bli bra och sevärd på sitt sätt, säger Anita Bengtsson.