– Jag står precis och skyltar upp här. Det är fullt jobb nu, ända in i kaklet, säger Hans Roosmark när Lokaltidningen Mitt i når honom på telefon drygt tolv timmar före den efterlängtade återinvigningen klockan 07 på morgonen den 25 februari.

Den tidigare centrumbyggnaden var i skriande renoveringsbehov och en ombyggnation var på gång i över tio år innan den till slut blev av för snart ett och ett halvt år sedan.

Många hejarop

Att hitta en tillfällig butikslokal under byggtiden var inte möjligt och det är tydligt att Sjöbergsborna har saknat sin matbutik, förklarar Hans.

– När jag har varit förbi har jag fått många hejarop av stamkunder, särkilt nu de sista en och en halv månaderna då vi har varit där lite mer.

Lite större, mycket fräschare

Den nya butikslokalen är lite större än den förra – 600 kvadratmeter säljyta mot knappt 550 tidigare – och mycket fräschare, berättar Hans.

– Ja, allt är ju nytt. Förut var alla inventarier sent 1980-tal, och fastigheten var från 1973. Nu är butiken top notch med kylanläggningar och miljötänk och vi satsar på mycket färskvaror och mycket ekologiskt, säger Hans medan hans röst dränks allt mer i ”Ja må han leva”.

– Oj, nu kommer de och sjunger för mig. Jag fyller 50 år i dag.

Mycket på en gång?

– Verkligen!