Arbete in i det sista. Eller "ända in i kaklet" som Hans Roosmark uttrycker det. Foto: Tomas Stark

Efter 16 månader: I morgon öppnar Sjöbergshallen igen

Hösten 2019 stängde Hemköp i Sjöberg då rivningen av den gamla centrumbyggnaden inleddes. Sedan dess har Sjöbergsborna varit utan matbutik, men i morgon torsdag slår Hans och Malin Roosmark upp portarna till Sjöbergshallen igen.

  • Publicerad 17:11, 24 feb 2021

– Jag står precis och skyltar upp här. Det är fullt jobb nu, ända in i kaklet, säger Hans Roosmark när Lokaltidningen Mitt i når honom på telefon drygt tolv timmar före den efterlängtade återinvigningen klockan 07 på morgonen den 25 februari.

Gamla butiken. Malin och Hans Roosmark före renoveringen, utanför den gamla Sjöbergshallen. Foto: Anton Kyhlbäck

Den tidigare centrumbyggnaden var i skriande renoveringsbehov och en ombyggnation var på gång i över tio år innan den till slut blev av för snart ett och ett halvt år sedan.

Många hejarop

Att hitta en tillfällig butikslokal under byggtiden var inte möjligt och det är tydligt att Sjöbergsborna har saknat sin matbutik, förklarar Hans.

– När jag har varit förbi har jag fått många hejarop av stamkunder, särkilt nu de sista en och en halv månaderna då vi har varit där lite mer.

Lite större, mycket fräschare

Den nya butikslokalen är lite större än den förra – 600 kvadratmeter säljyta mot knappt 550 tidigare – och mycket fräschare, berättar Hans.

– Ja, allt är ju nytt. Förut var alla inventarier sent 1980-tal, och fastigheten var från 1973. Nu är butiken top notch med kylanläggningar och miljötänk och vi satsar på mycket färskvaror och mycket ekologiskt, säger Hans medan hans röst dränks allt mer i ”Ja må han leva”.

– Oj, nu kommer de och sjunger för mig. Jag fyller 50 år i dag.

Mycket på en gång?

– Verkligen!

Nytt centrum. Utöver ny Hemköpsbutik finns nu pizzeria, kemtvätt, sushikrog, kafé och gym i Sjöbergs centrum. Foto: Tomas Stark

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Populär fritidsgård hotad när kommunen ska spara

Nyheter Ännu inget nytt avtal för den föreningsdrivna gården i stallmiljö Den föreningsdrivna fritidsgården i stallmiljö är både välfungerande och välbesökt. Dessutom erbjuder den trygghet och meningsfull fritid för många tjejer i åldern 12–18 år. Ändå är den hotad.lördag 17/4 9:55

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40