Linné

Emma Sjöberg och Frida Skarhall driver sedan tidigare en Specsaversbutik på Kungsgatan tillsammans.

– Det är ett drömläge här på Linnégatan, det händer så mycket spännande här i området, säger de båda delägarna.

Sedan 2015 har Emma Sjöberg varit den drivande kraften bakom butiken mitt emot Domkyrkan på Kungsgatan. Häromåret blev hennes kollega, optikern Frida Skarhall, även delägare till butiken. 

Behovet av att expandera har växt, vilket har märkts inte minst av det ökade trycket på att boka synundersökningar och att kolla den allmänna ögonhälsan.

Därför tar de två lokala entreprenörerna nu steget och öppnar en ny butik på Linnégatan, i en del av Göteborg som just nu växer så det knakar. Det nya storhotell vid Järntorget har precis öppnat och det närliggande området Masthuggskajen – med nya kontor och bostäder – växer fram i snabbt tempo.

– Det känns som rätt tidpunkt att expandera och Linnégatan är ett drömläge med allt som händer i området och den härliga atmosfären. Vi möter en stor efterfråga och det ska bli fantastiskt att kunna hjälpa ännu fler människor med deras ögonhälsa. Det är mötet med människor som gör detta arbete så givande, och att få kombinera synvård och omsorg med mode är en fin mix, säger Emma Sjöberg.

Butiken i Linné blir ett värdefullt komplement till verksamheten på Kungsgatan, som så sent som i somras fick ett riktigt ansiktslyft med optikkedjans nya butiksinredningskoncept, som även den nya butiken får.

– Man kan säga att vi skapar en stor butik med två fina och nyrenoverade lokaler. Och med öppnandet av den nya butiken kommer vi också att behöva anställa flera nya medarbetare.