Förväntansfulla. Árni Thor Vigfússon och Margrét Sigurjonsdottir hoppas att deras pizzeria blir en kvarterskrog för lokalborna. Foto: Märta Lefvert

Duo startar ny kvarterskrog

En ny pizzeria öppnar nu i Aspudden. Krögarna hoppas att den ska fungera som kvarterskrog. "Vi har hämtat inspiration i Brooklyn", säger Árni Thor Vigfússon.

  • Publicerad 06:40, 22 okt 2020

Lokalen mittemot Ica i Aspudden har varit igenbommad en längre tid. Men bakom den stängda porten har aktiviteten varit hög. I slutet av oktober öppnar Árni Thor Vigfússon och Margrét Sigurjonsdottir Vår pizzeria här.

– Vi ska främst servera kvalitetspizza, men också bowls och efterrätter. Vi har hämtat vår inspiration i Brooklyn. Pizzakrogarna som finns där håller hög kvalitet och är träffpunkter för familjer och vänner, säger Árni Thor Vigfússon.

Grönblå ton

Mitt i hälsar på någon vecka före öppningen. Det luktar nymålat i lokalen, som har en dovt grönblå ton. Bardisken glänser ny och på borden ligger lampor, som snart ska upp i taket

Skänkta möbler

En del av möblerna är gåvor från folk i trakten. Duon har haft en skylt i fönstret där de erbjudit en gratis pizza till alla som kan skänka en passande möbel.

– Vi har fått bra respons på det. Människor har skänkt både stolar, bord och gamla foton. Det är ett bra sätt att få kontakt, säger Árni Thor Vigfússon.

Från Island

Duon kommer från Island och började arbeta i krogbranschen redan där. I Stockholm har de bott i över tio år. Han bor vid Telefonplan, hon i Örnsberg, så de är väl bekanta med omgivningarna.

– Vi tror på vår idé att utveckla pizzan här. Corona suger, men det ska finnas bra möjligheter till distans och till att tvätta händerna, säger Margrét Sigurjonsdottir.

Margrét Sigurjonsdottir och Árni Thor Vigfússon i en av krogens soffor, köpt på Blocket. Foto: Märta Lefvert

Satsar på pizzor med kvalitet

Aktuellt: Vår pizzeria öppnar i Aspuddens centrum, i slutet av oktober.

Krögare: Árni Thor Vigfússon och Margrét Sigurjonsdottir.

Koncept: Kvalitetspizza i trevlig miljö. Även bowls, efterrrätter och smårätter serveras.

Visa merVisa mindre