Ingen person skadades i samband med branden, men byggnaden totalförstördes. Foto: Sacharias Källdén

Dröjer innan nedbrunnen pizzeria kan öppna igen

Pizzasugna får vänta ytterligare på att kunna besöka Pizzastugan i Ektorp. Lokalerna totalförstördes i en brand i augusti – och ännu är det inte klart när det blir renovering.

  • Publicerad 08:57, 5 okt 2020

Natten till den 5 augusti totalförstördes Pizzastugan i Ektorp i en brand. 13 brandmän kämpade under natten för att släcka branden. Eftersläckningen pågick till långt in på förmiddagen. Ingen person skadades i samband med branden, men byggnaden totalförstördes. Sedan dess har huset stått som ett tomt skal.

Händelsen utreddes inledningsvis av polisen som misstänkt mordbrand, men den utredningen lades nyligen ner.

Vill öppna igen

Yilmaz Kuzucu, som drivit pizzerian, har tvingats hålla verksamheten stängd sedan branden i början av augusti. Han berättar att planen är att kunna öppna igen, men han säger att han ännu väntar på besked från bland annat försäkringsbolaget.

– Vi väntar ännu, så jag vet inte när vi kan öppna igen, säger han.

Kan dröja till nästa år

Mitt i har varit i kontakt med ägaren till fastigheten, som meddelar att det kommer att dröja innan det blir klart om pizzerian kommer att öppna igen. Även fastighetsägaren väntar på besked om ersättning från försäkringsbolaget, och tror att det kan dröja till efter årsskiftet innan allt blir klart för eventuell renovering.

Foto: Sacharias Källdén