Attunda tingsrätt. Här dömdes en man i 30-årsåldern för misshandel efter en trafikdispyt på E4. Foto: Stefan Källstigen

Dispyt på E4 slutade med misshandel

Irritation uppstod emellan två bilister på E4 då en man i 30-årsåldern skulle köra om en man i 20-årsåldern i höjd med Haga Norra. Nu har den ene mannen dömts i Attunda tingsrätt för misshandel.

  • Publicerad 14:30, 17 jan 2022

Mannen som försökte köra om vid Haga Norra följde efter den andre norrut, ända till avfarten vid Rotebro.

Då stannade båda bilarna och männen, som båda hade sina flickvänner med sig i sina bilar, klev ut.

Den yngre mannen, i bilen som blev förföljd, medger att han ”bröstade upp sig” – men inte mer än så. Då knuffade den äldre mannen honom så att han ramlade bakåt och slog i ryggen, svanskotan och huvudet i marken.

Hävdar självförsvar

Mannen i 30-årsåldern har medgett knuffen, men han hävdar att den var i självförsvar. Vittnesmålet från en taxiförare som stannat till gör dock att tingsrätten inte tror honom, och han har därför dömts för misshandel.

Mannen är tidigare ostraffad så han fick villkorlig dom och han slapp betala dagsböter då det har gått så lång tid, nästan tre år, mellan brottet och domen.

Dessutom behöver han inte betala skadestånd. Mannen i 20-årsåldern hade begärt 5 000 kronor, men tingsrätten anser inte att graden av kränkning han utsatts för är sådan att det berättigar till kränkningsersättning.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

”SL:s biljettsystem är otydligt”

Nyheter Slukade alla biljetter på en gång Bengt Cederfelt trodde att det gick att köpa ett antal resor i SL-appen att "ha på lager", precis som med det nya gröna SL-kortet. Men inte. Allihop drogs när han aktiverade biljetten.tisdag 24/5 8:46

Malmparkens dag firas i dagarna två

Nyheter Syftet är att skapa ökad framtidstro och trygghet På lördag och söndag, den 28 och 29 maj, är det dags för Malmparkens dag i Tureberg.tisdag 24/5 7:12

Två pojkar döms för förnedrande rån

Nyheter Hotade drabbad tonåring till livet En tonåring blev slagen, sparkad och hotad då han rånades av två jämnåriga pojkar i Rotebro i november 2020. Rånet hade dessutom förnedrande inslag och filmades av gärningsmännen. Nu har de båda...måndag 23/5 15:21