– Vi ska vara klara till den 1 juni, det har vi sagt hela tiden till kommunen. Alla 18 korgarna är på plats, plus två övningskorgar. Det är bara hålkorten som ska fixas, alltså beskrivningen av hålen, och så ska jag försöka hinna bygga en trappa vid 14:e hålet som är det mest spektakulära – för där är det ganska brant, säger Pietro Nilsson Toracca.

Det var han som kläckte idén och startade en Facebookgrupp i höstas. Intresset visade sig vara stort och många frivilliga har varit med och hjälpt till. När kommunens naturvårdsavdelning dessutom stod för röjningen av träd och buskar i skogen mellan sportfältet och Väsjöbacken kunde banan växa fram i rask takt.

– Redan nu har folk varit där och kastat, säger Pietro Nilsson Toracca.

https://www.mitti.se/nyheter/discgolfbana-vid-vasjobacken-kan-sta-klar-redan-till-sommaren/repvdh!2DgX7W4iYLjXshJJkKnZzQ/

Frivillig swish

Officiell invigning blir det den 1 juni, preliminärt.

– Vi kör nog då, vid 16–17-tiden, om det bara är hyfsat väder. Skulle det vara åska och spöregn så får vi väl bara skjuta på invidgningen någon dag eller två.

Det kommer att vara gratis att spela, men den nybildade föreningen Sollentuna discgolfclub kommer att sätta upp skyltar med information om 20 kronor i frivillig swish, för den som vill lämna ett bidrag till underhåll och förbättringar av banan.

– Vi har också fixat 100–150 lånediscar så den som inte har egna kan komma dit och prova på. De kommer att finnas på fotbollskafét på sportfältet så när de har öppet är det bara att låna, och har de stängt när man är klar så är det bara att lägga discen i en brevlåda, säger Pietro Nilsson Toracca.