– Jag är stolt över att vi i Sollentuna kommun inte ställer in, utan vi ställer om och ger Sollentunaborna en fantastiskt fin nationaldag trots omständigheterna. Men nästa år hoppas jag att vi återigen kan fira tillsammans i Edsbergsparken, säger Thomas Nyman (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Filmen spelades in i förväg, den 18 maj, och det blir ett traditionellt och högtidligt firande precis som vanligt – men du har möjlighet att delta var du än befinner dig.

Trygghetspris delas ut

Tanken är att det ska bli en stämningsfull dag med musik, bland annat med artisten Helen Sjöholm som kommer att sjunga Nationalsången tillsammans med programvärden Jakob Stadell.

– Jag är otroligt glad att Helene Sjöholm gästar oss på årets nationaldagsfirande. Att se och höra henne sjunga så vackert med Edsbergs slott som kuliss gör denna nationaldag extra minnesvärd, säger Eva Wiström förvaltningschef för kultur- och fritidskontoret.

Det blir även folkmusik med Leesik/Jacobsson/Lång och kulturskolans barnkör Sollentuna Voices.

Björn Karlsson (M), ordförande i kommunfullmäktige, håller tal och Thomas Nyman som utöver ordförande i kultur- och fritidsnämnden även är ordförande i Brottsförebyggande rådet, håller tal och presenterar vinnarna av Sollentuna trygghetspris.