Bålsta Taxi AB är månadens företagare i december, enligt Håbo Företagare. Det är en bedrift i sig. Johnny Åkers är ärlig när han ser tillbaka på två år nedlusade med utmaningar för Bålsta Taxi AB. Utmaningar som kunde ha kostat betydligt mer än det har gjort.

– Senaste bokslutet var bedrövligt, men vi som äger bolaget har ändå beslutat att kämpa vidare. Annars kunde man kanske ha gett upp för ett år sedan, säger styrelsens ordförande. Johnny Åkers ärligt.

När pandemin slog till träffades Bålsta Taxi hårt.

– Det var en jättejobbig situation, särskilt första halvåret. De två, tre första månaderna. tappade vi nästan 90 procent av jobben. Det var ingen som gick utanför dörren i princip.

Man sänkte sina avgifter för att åkerierna som är anslutna till företaget skulle överleva, men man tvingades ändå uppleva två konkurser, bland annat. Den senaste vågen har också kostat.

– Ja, nu är vi inne i en period igen där det är väldigt dåligt med jobb, så har det varit sedan i julas.

Har kostat

Samtidigt börjar man kunna hoppas att det hela snart ska vara över och att restriktionerna ska släppas för gott inom en snart framtid och att man kommer ut på andra sidan.

– Det tror jag faktiskt att vi gör. Sommen och hela hösten var en bra period. Sedan har vi en dipp igen nu, men jag hoppas att senast i mars månad ska vi väl ha tillbaka många av våra kunder, säger Johnny Åkers.

Vad säger du om att ni är Månadens Företagare?

– Jag blev väl förvånad, men vi har ändå funnits där och klarat av de förpliktelser vi har med färdtjänst och kundkörningar.