Under fredagsmorgonen är Bahcovägen alldeles ödslig. Undantaget är ett antal hantverkare och en målare som just ska kliva på sitt sista arbetspass innan helgen.

Det enda som vittnar om att det under gårdagskvällen just på den här återvändsgatan inträffat en skjutning, där två personer fick föras till sjukhus med oklara skador, är ett smalt plastband med texten polis som markerar den avspärrning som gjorts utanför den aktuella adressen.

Två förda till sjukhus efter skjutning

En av de boende på gatan som Mitt i talar med berättar att hen kom hem strax efter att polis och ambulans anlänt till platsen på torsdagskvällen.

- Det var en massa polisbilar och ambulanser. Jag visste ju inte då vad som hade hänt. Det fick jag läsa mig till, säger grannen, som vill vara anonym, och menar att händelsen lämnat alla de boende på gatan med en stor ovisshet.

- Varför? Var det riktat mot de som bor i huset, eller var det något annat? Den här ovissheten är jobbig. Vi vet ju inte vad som har hänt, mer än det man kunnat läsa sig till.

Under gårdagskvällen höll polisen förhör med samtliga av de boende på gatan. Därefter var det flera grannar som samlades och pratade om det som hade hänt.

- Alla hade samma känsla. En olustig känsla. Det här ska inte kunna ske. Inte här. Eller ja, det kan det ju göra. Men det här är ett lugnt familjeområde... Det är hemskt.

Under kvällen och natten pågick en stor polisinsats i området, med hundpatruller, helikopter och drönare.

Polisen söker vittnesiaktagelser

Polisen säger sig inte veta hur många gärningspersoner som varit delaktiga i händelsen.

Enligt Maida Klasson, Lokalpolisområdeschef i Enköping/Håbo, har man samlat resurser från hela regionen för att driva utredningen framåt.

- Vi jobbar offensivt med utredningen i syfte att säkra de spår som finns och få in mer och ny information så vi behåller en framdrift i utredningen. Det är utredningens fokus just nu - att identifiera gärningsmän, säger Maida Klasson.

Har ni någon misstänkt?

- Vi har inga gripna i ärendet just nu.