Turnering. Både vid Mötesplats Fruängen och Mötesplats Aspudden blir det pingisturneringar under lovet. Foto: Karin Nilsson

Det här kan du göra på sportlovet hemma

Det finns mycket att göra för sportlovslediga barn och ungdomar i Hägersten-Älvsjö. Allt från femkamp, pingis och dans till sällskapsspel och bakning står på programmet.

  • Publicerad 06:40, 26 feb 2021

Snön smälter och ishallar och simhallar håller stängt för allmänheten. Men det finns ändå mycket att göra på sportlovet i Hägersten-Älvsjö. Stadsdelsförvaltningen har bullat upp med aktiviteter för både yngre barn och tonåringar.

Start med femkamp

Starten går på måndag. Då erbjuds till exempel femkamp och skapande vid Mötesplats Aspudden för 13–17-åringar (kl 18–21). Den som hellre vill spela sällskapsspel kan göra det vid Mötesplats Fruängen (samma dag och tid).

På tisdag blir det bland annat vintrig trekamp vid Parkleken Kristallen, för de yngre barnen (kl 13.30–16) medan tonåringar kan ägna sig åt Cupcake-bakning i Mötesplats Fruängen (kl 18–21)

Kolla Facebook

Sedan löper veckan på med nya aktiviteter runt om i stadsdelen varje vardag – med allt från pingis och dans till cirkelträning och spelkvällar. Hela programmet finns att se via stadsdelsförvaltningens Facebooksida.

Kulturskolan ordnar också aktiviteter för sportlovslediga. Det blir till exempel en gratis drop in-kurs i Älvsjö kyrka, där både mellanstadie- och högstadiebarn får testa instrument. På Kulturskolans webbsida finns mer information om det. Där kan man också anmäla sig till sportlovskurser som kostar en slant, till exempel grundkurs i gitarr i Mälarhöjdens skola och Modern och nutida dans i Kulturskolan i Gröndal.