Cyklar. Bergvretenskolans grundsärskola har fått två lådcyklar. Foto: Fredrik Gustafsson

”Det här betyder så mycket”

Nu har det blivit lättare för eleverna på Berg­vretens grundsärskola att göra utflykter. Nyligen fick de två lådcyklar skänkta till sig.

  • Publicerad 12:00, 2 maj 2022

För ett par månader sedan fick den ideella föreningen Victoria i Enköping in en ansökan. På önskelistan stod två lådcyklar.

Den var inskickad av Helena­ Weber, klasslärare på Bergvretenskolans grundsärskola.

– Det kändes lite märkligt att be om en sådan här sak men jag tänkte att det kostar ju inget att fråga, säger hon.

Hennes, kollegornas och elevernas önskan blev uppfylld. Förra torsdagen levererade föreningen Victoria två helt nya el-lådcyklar.

– Det här betyder så mycket. Det ger oss en möjlighet att komma ut på saker som aldrig varit möjliga tidigare, säger Helena.

Nu planerar skolan att göra ett efterlängtat besök på biblioteket och längre fram förhoppningsvis även några studiebesök.

– Bara en sådan sak som att åka till affären eller cykla ner på stan och se oss omkring, säger Maria Stedt, som också arbetar som klasslärare.

– Utflykter som andra skolor kan göra relativt enkelt, men som fram till nu har varit svårare för oss att göra, tillägger Helena.

Premiärturen gick till glassdisken på Ica Bergvreten.

– Vi firade med att skicka iväg två elever och två peda­goger för att handla glass, säger Helena Weber.

Föreningen Victoria

Föreningen Victoria
i Enköping har som ända­mål att bedriva ideell verksamhet för barn och ung­domar med särskilda behov/funktionsnedsättningar med fokus på att utveckla deras fritidsintressen, samt med särskild målsättning att utvecklas till sina allra bästa jag.

Källa: Föreningen Victoria

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08