Julen kan kännas långt borta, men redan förra veckan började kommunen sätta upp julbeslysningen på gator och torg i Täby.

– Det tar lite tid att få upp allt så det är därför man börjar tidigare, säger Anna Feltelius parkchef på Täby kommun.

Förra året gjordes en del satsningar när det gäller belysningen, bland annat sattes mindre naturgranar med belysning upp på torget och ny belysningen på Attundabron.

Led-granen tas bort

I år kommer kommunen byta ut ledgranen som lyst upp torget i fyra års tid till en riktig naturgran med ljus i.

– En del av slingorna i led-granen är trasiga och vi har i dagsläget svårt att få tag i komponenter på grund av pandemin och materialbrist. Därför är vi väldigt glada att vi nu får till en naturgran som vi hoppas sprider extra mycket julkänsla och grönska på torget, säger hon.

På torget kommer även de nya grönområdet, som byggts upp istället för den orange lekplatsen att smyckas med lysande hjortdjur och i träden ska ljusslingor hängas.

– Allt för att skapa ett trivsamt, ljust och tryggt torg, säger Anna Feltelius.

Tänds i slutet av månaden

I övrigt blir det inga nya juleljus-överraskningar. De övriga granarna kommer att placeras på samma platser som föregående år: vid Gribbylunds centrum, Tibble station, Näsbyparks centrum, Vikingavägen/Prästgårdsvägen (i rondellen), Vikingavägen/Jarlabankes väg (i rondellen) och på Biblioteksgången.

Den 25 november kommer all julbelysning att tändas. Men dagen innan, den 24 november kommer kommunstyrelsens ordförande att tända granen på torget.

– Och vi kommer ha en barnkör från Täby musikklasser som sjunger, säger Anna Feltelius.

Förra veckan skrev vi om att kommunen inte kommer att spara in på belysningen i år, utan gör andra åtgärder för att spara på elen.