Stora bröst pockar på uppmärksamhet så fort man kliver in i galleriet mitt i centrala Stockholm. lokalen.

Bröst och muskler.

– Vi vet att det är lite omodernt att "köna", men vi gillar det. Speciellt Emil älskar bodybuildingmuskler och bröst, säger Josefin Jonsson.

Parets konstprojekt Pastelae har 128 000 följare på Instagram. Det är här de bygger sitt universum som de fyller det med nallar, putande läppar, demoner med uppfläkta mun och långa ögonfransar. Det är sockersött och obehagligt samtidigt.

– Jag skyller allt på att jag är bipolär. Jag är sådär, ena stunden är allt glitter och regnbågar och my Little Pony och Barbie. Sen blir allt mörkt och cyniskt, säger Josefin Jonsson.

Men allt det tydligt könade i Kulturhusets nya utställning Internet Feelings kontrasteras av något som sätter grundmurade fördomar i gungning. Feminintet och stora muskler i samma kropp och rosa manliga män.

Eget universum

Josefin Jonsson har tillsammans med Emil Eklund kommit ner från Piteå för sin första separatutställning. Hon är klädd i rosa från topp till tå. Han i lila. De rör sig i lokalen där drömsk musik förflyttar besökaren in i en annan dimension.

Precis som Pastelae, eller pastelversum, som de kallar det.

Konsten har många redan sett i sina telefoner, på Instagram. Men även de mest inbitna fansen kommer bjudas på överraskningar.

– Jag tycker inte att 3D konst blir bättre om man lyfter ut den från skärmen och placerar den i en konsthall, om man inte samtidigt tillför något, säger Josefin Jonsson medan vi går genom utställningens lokaler. Här stöter vi på ett tredimensionellt ansiktet vrids fram och tillbaka, upp och ner på den stora skärmen som täcker en hel vägg i Kulturhuset.

Varje enskild por i ansiktet är skapad av Emil Eklund.

– Det här har vi aldrig gjort tidigare, att vi visar hur arbetet går till, säger han.

Uppväxten i Piteå kan ha något att göra med parets framgång. Konceptet är klassiskt. Liten stad med litet utbud, konstnärssjäl vill ha mer, börjar skapa, hittar sin väg.

– Vi älskar Piteå och det finns ingen anledning att flytta. Vi är ju globala ändå, eftersom vi arbetar på nätet, säger Emil Eklund.

Vad vill ni att besökarna ska mötas av när de kommer till er utställning?

– De får komma in i vårt pastelversum, säger Josefin Jonsson.