Dalénumsbor. Gordana Dodig-Crnkovic och Ivica Crnkovic flyttade till lägenheten i somras. Foto: Ivica Crnkovic

De lämnade Göteborg för Dalénum

Makarna Crnkovic är två av dem som har köpt lägenhet i Dalénum i år, ett av områdena på ön där bostadspriserna skjutit i höjden det senaste året. "Vi hade inte förväntat oss så höga priser", säger Ivica Crnkovic.

  • Publicerad 16:35, 29 okt 2021

Det finns både natur och många cykelvägar och affärerna är inte för stora

I förra veckan skrev Mitt i om att bostadspriserna på Lidingö har ökart rejält de senaste fem åren.

Priset på en bostadsrätt har gått upp med hela 24 procent sedan 2016, vilket är den största procentuella ökningen i Stockholms län.

Ett av områdena med starkast prisutveckling är Dalénum. Ivica Crnkovic och Gordana Dodig-Crnkovic flyttade hit i somras. De bor nu i en lägenhet med balkong ut mot vattnet.

– Vi hade inte förväntat oss så höga priser men vi hade bestämt oss för att köpa. Man måste acceptera ett pris som är ganska högt från början, men uppenbarligen är många intresserade ändå, säger Ivica.

Föll pladask för Dalénum

Han och hans hustru är professorer inom datavetenskap på Chalmers i Göteborg. Eftersom deras barn och barnbarn bor i Stockholm valde de att flytta hit och jobba på distans.

De föll som så många andra för för området.

– Vi valde just den här lägenheten och Dalénum för den fantastiska utsikten mot vattnet. Det ligger lite utanför, på landet men med urban struktur – en jättefin kombination. Det är nära till Stockholm centrum med bra kollektivtrafik och det finns natur och många cykelvägar.

– Och affärerna är inte för stora. När man går och handlar blir man blir hälsad på och man känner sig välkommen.

De andra bostadsrätterna de tittade på steg i pris med högst tio procent. Men bostaden de till slut köpte ökade med hela 14 procent.

– Vi tyckte ändå att det var värt att satsa på den eftersom man alltid kan sälja. Och för den här typen av lägenhet kanske priserna till och med kommer att öka ytterligare.