Hur ska bokbudet (Ejke Blomberg) och bibliotekarien (Malva Lardén) stoppa bokstavsmonstret (Julia Olsson)? Foto: Christer Blomberg

De kämpar för att rädda bokstäverna

Bokstavsmonstret vill äta upp alla bokstäver men möts av motstånd i bokbudet och bibliotekarien. En nyskriven musikteater spelas nu på Forellen.

  • Publicerad 15:10, 16 okt 2020

På stadens bibliotek hörs konstiga ljud och det blir mystiska strömavbrott. Bokbudet och bibliotekarien inser snart att de har att göra med ett monster som vill äta upp alla bokstäver i hela världen.

De måste stoppa Bokstavsmonstret. Deras kamp kan följas av publiken i Forellen.

– Det är ett äventyr med nyskriven musik och roligt skådespeleri. En liten spännande show helt enkelt, säger Ejke Blomberg som spelar bokbudet.

Teater Najkit står bakom musikteatern. Den ideella teaterföreningen bildades 2012 och har sitt säte i Tyresö. Föreningen står bakom tidigare produktioner som Stenens väktare och Disney på Forellen.

Corona ändrade planerna

Att Bokstavsmonstret sätts upp på Forellen nu är tack vare att Ejke Blomberg förlorade sin praktikplats.

– Jag går på Högskolan för scen och musik i Göteborg och förlorade min praktikplats i höst på grund av corona. Jag är väldigt glad att min teaterförening ställde upp och skapade den här föreställningen så att jag kan gå klart min utbildning, säger Ejke Blomberg.

Den har arbetats fram på kort tid, konstaterar han.

– Den kom till på ett annorlunda sätt i annorlunda tider. Det gick väldigt snabbt, och det har blivit fantastiskt fint tycker jag.

Flera i hans familj är involverade i föreningen och i arbetet med musikteatern. Mamma AnnaCarin Blomberg står för regi och manus och syster EmmaLina Blomberg för musik.

Bokstavsmonstret som spelas av Julia Olsson vill äta upp bokstäverna. Foto: Christer Blomberg

Premiären var lördagen den 3 oktober på Forellen. På grund av coronarestriktionerna får det inte vara fler än 50 personer i publiken och sällskapen sitter med avstånd mellan varandra.

De föreställningar som är bestämda när den här artikeln skrivs är fullbokade.

Stockholm väntar

– Det har varit hårt tryck på biljetterna. Är det fler som vill ha biljetter sätter vi in extraföreställningar. Det garanterar vi. Folk behöver underhållning i dessa tider, säger Ejke Blomberg.

När Bokmonstret har spelats klart på Forellen väntar andra scener i Stockholm.

– Det blir föreställningar där, men vi släpper infon om var när vi är klara i Tyresö.

Musikteater som passar från 4 år

Bokstavsmonstret är en musikteater som passar från 4 år.

Den är strax under en timme lång.

Biljetterna är gratis. Du behöver boka en plats för att komma in.

På teaternajkit.se hittar du mer info.

Visa merVisa mindre

Bibliotekarien spelas av Malva Lardén och bokbudet av Ejke Blomberg. De försöker rädda bokstäverna. Foto: Christer Blomberg