Göteborg

Berättelsen om hur göteborgskillarna i Dream Drop fick sin största spelning någonsin – i Tyskland dessutom – börjar med att ett annat rockband, Smash Into Pieces, gick till final i Melodifestivalen tidigare i år

– De hade inte riktigt räknat med att gå vidare och hade andra spelningar bokade samtidigt. Två dagar innan finalen ringer de oss och frågar om vi kan hoppa in som förband till Starset. Det blev vår största spelning någonsin, säger sångaren Joar Westerlund.

Mitt under pandemihösten 2021 släppte Dream Drop sitt första album Sometimes you’re gonna feel like a loser but that’s alright och sedan livescenen gjorde comeback efter restriktionerna har det tagit ordentlig fart.

Släpper nytt. Parallellt med vinterns turné har det alternativa rockbandet Dream drop färdigställt sitt andra album Acne Superstar.

Släpper nytt. Parallellt med vinterns turné har det alternativa rockbandet Dream drop färdigställt sitt andra album Acne Superstar.

Ludwig Carlegrund

Handlar om jobbiga tonår

Parallellt med vinterns turné har bandet färdigställt sitt andra album, som kommer i slutet av året, men redan den 12 maj släpptes titelspåret Acne Superstar.

– Albumet handlar om de där jobbiga tonåren, när man är en finnig jävel och det känns som att allt är emot en. Det är en uppmaning att kämpa på, säger gitarristen Zorro Artfors.

Joar Westerlund beskriver det som en hyllning till tonåren och om att våga gå sin egen väg.

– Vi skriver om det som vi själva hade velat höra som tonåringar: Att inte lyssna så mycket på till exempel lärare som har åsikter om hur man är eller ska vara. Om så bara en tonåring kan lyssna på vår musik och känna sig förstådd så har vi gjort rätt.

Slopade halva skivan

Jämfört med första albumet håller sig det nya mer inom samma genre och är mer sammanhållet. Att kategorisera Dream Drops musik är för övrigt ingen lätt uppgift.

– Vi rör oss över väldigt många genres, allt från pop till hardcore. Vi har även beskrivits som ett emo-band men det är nog inte ens en genre längre, menar Joar Westerlund.

Albumet Acne Superstar var så gott som klart när de åkte ut på en månads turné i höstas och fick ny inspiration.

– När vi kom hem slopade vi halva skivan och skrev om allting. Vi blev så inspirerade till att göra något ännu bättre. Många av låtarna är skrivna på en dag, säger Zorro Artfors.

Var är ni om fem år?

– Förhoppningen är att kunna leva på musiken, inget lyxliv men kunna överleva åtminstone.

Vilken är drömspelningen?

– Som huvudakt på stora scenen på Pustervik, då skulle vi vara helt nöjda.