Hilda Cassel och Amelie Skogsberg är sommarjobbarna som ska se till att det händer grejer i parkleken varje vardag hela sommaren.

De är anställda av Hökarängens stadsdelsråd, som visar att de menar allvar med sina planer på att ta över driften av den nedlagda parkleken.

– Vi sökte bidrag från kulturförvaltningen för att kunna driva verksamhet på sommaren. Det är bra om det händer något här. Det är många som är hemma, säger Sören Berglund, ledamot i Hökarängens stadsdelsråd.

Under åtta veckor, med start vecka 25, blir det aktiviteter på eftermiddagarna. Varje vecka kommer att ha ett eget tema.

– Vi kommer till exempel att ha en äventyrsvecka och en båtbyggarvecka när vi bygger båtar som vi kan testa i plaskdammen, berättar Sören Berglund.

Trolleridagar, sagodagar och cykelverkstad är andra exempel. I augusti är dessutom Konsthall C med och ordnar bygglek i parken, som en del av utställningen All makt åt fantasin – staden som lekplats.

https://www.mitti.se/nyheter/leken-lever-i-hokarangen/repudC!NlHgHtM70amJ2oMeMNclsA/

Amelie Skogsberg har bott halva livet i Hökarängen och har bra koll på Fagerlidsparken sen tidigare.

– Mina föräldrar är dagbarnvårdare så jag har hängt här mycket med barn. Det är en väldigt viktig plats för både stora och små barn, konstaterar hon.

Renovering pågår

Hökarängens stadsdelsråd har också fått pengar för att renovera två av parklekens redskapsbodar, ett arbete som redan har inletts.

De är dessutom i startgroparna att söka bygglov för att renovera den stora parkleksbyggnaden, som länge hållits stängd på grund av fuktskador.

Renoveringen beräknas kosta 2,5 miljoner kronor. Pengar räknar rådet med att få in med hjälp av bidrag från bland annat Boverket.

– Vi hoppas att vi kan få besked i maj nästa år, säger Sören Berglund.

https://www.mitti.se/nyheter/gladjebesked-hokis-eldsjalar-kan-fa-ta-over-fagerlidsparken/reptke!xdHBuEHM2br6kTjIGM4g5A/