NY. Här öppnar Curb Food sitt kök. Enligt vd:n Carl Tengberg ska det bli fler etableringar i stan framöver. Foto: Per Brandt/Pressbild

"Dark kitchen" öppnar på Kungsholmen

Mat bara för hemkörning eller avhämtning. Här är ett av Kungsholmens senaste tillskott.

  • Publicerad 15:16, 29 apr 2021

En restaurang utan sittplatser, som bara lagar mat för hemkörning eller avhämtning genom beställning via digitala plattformar. Fenomenet med så kallade dark kitchens har växt fram de senaste åren.

Populär glassbutik gör comeback på Kungsholmen

I slutet av december uppmärksammades mat-startupen Curb Food i bland annat DI Digital och Breakit, där de meddelade att de vill etablera konceptet på allvar i Sverige.

De har sedan tidigare öppnat ett kök i Vasastan och ett i Köpenhamn. Nu öppnas även ett på Kungsholmen, närmare bestämt på Lindhagensgatan.

Curb beskriver konceptet som flera kök i ett där maten beställs från någon av de digitala matplattformarna Wolt, Foodora eller Ubereats.

"Du kan även beställa pick up på några av våra locations, och hämta maten själv. Vi har flera koncept i varje kök; från burgare, friterad kyckling och burrito till sallad och mackor. Sedan har vi samlat alla koncept under Curb, när man inte riktigt kan bestämma sig och vill ha lite av allt", skriver vd:n Carl Tengberg i ett mail till Mitt i

Varför blev det just det här läget, på Lindhagensgatan?

"Vi tittar alltid efter nya locations och marknader som passar oss, och kommer att öppna flera i månaderna som kommer. Vi har sett en stort potential i Stockholm, och har fått många frågor om Kungsholmen och Hornstull så nu var det dags."