Nisse. Stephanie Schwartz på väg ut med att köra ut varor till Danderydsbor från Mörby centrum. Hemleverans-tjänsten pågår fram till jul. Foto: Anton Kyhlbäck

Danderydsbor får hemleverans fram till jul

Mörby centrum anordnar fri hemleverans från alla sina butiker fram till jul. Vi träffade tomtenissen Stephanie som kör ut paketen.

  • Publicerad 17:00, 3 dec 2020

Centrum. Peder Berentsen, marknadsansvarig för Mörby centrum på Skandia fastigheter. Foto: Anton Kyhlbäck

Under året har flera köpcentrum i Stockholm anordnat fri hemleverans för de som vill shoppa i sina lokala butiker utan att behöva riskera bli sjuka.

Även Mörby centrum. Under våren fram till augusti anordnade de fri hemleverans, en tjänst som de dock slutade med efter att smittspridningen sjunkit.

Nu inför de hemleverans igen – fram till jul.

– Det är framförallt för att hjälpa de i riskgrupper och äldre personer. Men alla Danderydsbor kan nyttja den, säger Peder Berentsen, marknadsansvarig för Mörby centrum.

Stephanie Schwartz är centrumets egna tomtenisse som dagligen kör ut kläder, parfym, julklappar eller annat som Danderydsborna vill få hem till dörren.

Hon berättar att de är noga med avstånd, handskar och sprit vid varje möte med kunderna som hon kommer hem till.

– De flesta blir väldigt glada, och det är ju det här jobbet väldigt roligt, säger hon och tillägger:

– I våras körde jag också. Då var det någon dag jag hade 18 utkörningar på en dag, säger hon.

Marknadsansvarig Peder Berentsen berättar att de kör ut allt med undantag för livsmedel, systembolag och receptbelagda läkemedel från apoteken, och att det är gratis.

Till en början kommer de köra fram till jul, två gånger i veckan. Ett schema som kan förlängas.

– Vi börjar så här. Vi får se hur högt tryck det blir, säger han och tillägger:

– Vi kan också köra hem julklappar till barnbarnen, om de bor i Danderyd, eller specialleveranser. Vi gör det också för att handlarna ska få det lite lättare, säger han.