Tisdag 15 november öppnar det tillfälliga parkeringshuset på Heden.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/tillfalligt-p-hus-pa-heden-far-loparbana-pa-taket/repuim!ZPydemyIOhKJmeS3CkXv1Q/

Syftet är att anläggningen, som erbjuder drygt 700 p-platser, ska ersätta de parkeringsplatser som försvinner i centrum när staden utvecklas.

– P-huset upprätthåller tillgängligheten under en period när parkeringssituationen påverkas av infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt, säger Mia Söderberg, projektutvecklare på Göteborgs Stads Parkering till sajten Vårt Göteborg.

Hållbarhet har varit en viktig faktor och materialen är utvalda för att minska klimatavtrycket. Det kommer även finnas platser för poolbilar och möjlighet till elladdning installeras inom kort.

– Vi kommer framöver också installera ett så kallat p-led-system, där du som besökare enkelt kan hitta ledig plats genom att grön eller röd lampa lyser ovanför platsen. På så sätt minskar vi söktrafik och utsläpp, säger Mia Söderberg.

Läktar och löparbana

Det som skiljer ut p-huset är att anläggningen även har en läktare och en löparbana på taket.

– Heden är en plats som många bryr sig om. P-huset har därför utformats med största möjliga omsorg, och dess läktare har redan innan invigningen väckt positiva reaktioner. Tanken är att tillföra värde till platsen.

Parkeringsanläggningen är temporär och bygglovet löper till 2028. Därefter kan bygglovet eventuellt förlängas om anläggningen fortfarande behövs. Anläggningen går att demontera och är byggd för att återanvändas.