I november drabbades Coop i Torsvik av en brand. Ingen person skadades men stora delar av butikens varor blev förstörda.

Butiken stängde och tvingades slänga en hel del varor.

– Men en del gick att att rädda och dem skänkte vi till bland andra Svenska kyrkan, personer som flytt kriget i Ukraina och en hjälporganisation, säger Erika Hedin, butikschef på Coop Torsvik.

Under tiden som det har varit stängt har personalen varit inne i omgångar och hjälpt till att göra iordning i affären. De har också fått jobba på andra Coop-butiker.

Räddningstjänsten kunde konstatera att branden startat vid en spisplatta i personalrummet. Polisen påbörjade en förundersökning men har inte kunnat fastställa exakt hur den uppstod.

Butiken har sanerats från golv till tak och brandskadade delar har rivits och byggts på nytt. Runt tre månader senare kunde Coop Torsvik öppna.

– Det känns väldigt kul och spännande. Det är många kunder som har kommit förbi eller ringt under tiden som bygget har pågått, säger Erika Hedin.

– Vi vill verkligen tacka för tålamodet och är glada att få välkomna alla igen.

Modernt till middag

Butiken är i princip vad den varit – men den har ett större och bredare sortiment för barn.

– Vi har också tagit chansen att bredda och modernisera en del andra kategorier så som middagstillbehör, taco- och det asiatiska utbudet. 

Vad har det här kostat er?

– Det är inte en uppgift vi går ut med.