Söndagen den 16 januari utlovas en hyllad konsert med Cohens musik på nytt sätt. Då hålls föreställningen "Bird on the wire" på Joar Blå i Enköping.

Mycket mystik

I ”Bird on the wire” får publiken träda in i Leonard Cohens värld. En värld med mycket mystik, romantik, humor och nostalgi. Musik vävs ihop med Cohens dikter och en stund med mystik, romantik och humor utlovas. Från det innerligt akustiska arrangemang till sväng och stök. Medverkande är Matilda Bådagård på sång, piano, slagverk och fiol, Sara Niklasson på sång, gitarr, fiol, mandolin och bas samt Jesper Andersson på sång, gitarr, bas och trummor.

”Bird on the wire” är en föreställning inom regionens kulturprojekt Scenkonstkarusellen och produceras av Musik i Uppland.

Leonard Cohen var en kanadensisk sångare, kompositör och författare som dog 2016. Leonard Cohens verk är, enligt Nationalencyklopedin, sensuella och romantiskt melankoliska med mytiska inslag och teman som våld, krig och sexualitet.

Många strängar på sin lyra

Leonard Cohen debuterade som poet 1956 och han var även romanförfattare. Bland diktsamlingarna kan nämnas "The Spice-Box of Earth" 1961.

Som musiker kom hans debutalbum "Songs of Leonard Cohen" 1967. Under 1960- och 1970-talet präglades musiken av litterära texter och avskalade musikarrangemang med akustisk gitarr i centrum.