Originalet. Leonard Cohen. Foto: Wikimedia Commons

Cohencoverband kommer till Enköping

Den 16 januari kommer föreställningen "Bird on the wire" till Enköping.

  • Publicerad 01:15, 10 jan 2022

Våld, krig och sexualitet.

Söndagen den 16 januari utlovas en hyllad konsert med Cohens musik på nytt sätt. Då hålls föreställningen "Bird on the wire" på Joar Blå i Enköping.

Mycket mystik

I ”Bird on the wire” får publiken träda in i Leonard Cohens värld. En värld med mycket mystik, romantik, humor och nostalgi. Musik vävs ihop med Cohens dikter och en stund med mystik, romantik och humor utlovas. Från det innerligt akustiska arrangemang till sväng och stök. Medverkande är Matilda Bådagård på sång, piano, slagverk och fiol, Sara Niklasson på sång, gitarr, fiol, mandolin och bas samt Jesper Andersson på sång, gitarr, bas och trummor.

”Bird on the wire” är en föreställning inom regionens kulturprojekt Scenkonstkarusellen och produceras av Musik i Uppland.

Leonard Cohen var en kanadensisk sångare, kompositör och författare som dog 2016. Leonard Cohens verk är, enligt Nationalencyklopedin, sensuella och romantiskt melankoliska med mytiska inslag och teman som våld, krig och sexualitet.

Många strängar på sin lyra

Leonard Cohen debuterade som poet 1956 och han var även romanförfattare. Bland diktsamlingarna kan nämnas "The Spice-Box of Earth" 1961.

Som musiker kom hans debutalbum "Songs of Leonard Cohen" 1967. Under 1960- och 1970-talet präglades musiken av litterära texter och avskalade musikarrangemang med akustisk gitarr i centrum.

Musikteater

När? Söndagen den 16 januari, klockan 15.00.

Plats: Joar Blå, Enköping.

Biljetter: Biljetter kostar 100 kronor och bokas på e-post enkoping.tf@riksteatern.se eller telefonnummer 0705-43 55 22.

Visa merVisa mindre

Trädgårdsdagen växer till sig

Nyheter Det kallas Enköpings största årligt åter­kommande evenemang – Trädgårdsdagen – som i år återuppstår från den digitala­ världen till att bli livs levande igen. Och kanske större och starkare än...fredag 20/5 11:24

Regionanställda ska hyllas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.fredag 20/5 11:14