Den nya City Gross-butiken börjar ta form och vissa hyllor fylls redan av varor, så som chips, nötter och läsk.

– Ja, fredagsmyset är klart, säger Petter Iversen och skrattar.

Andra delar av butiken gapar av naturliga skäl tomma. Frukt och grönt och bröd exempelvis.

– Vi tror att det kommer att ta två-tre dagar att fylla upp butiken alldeles innan öppning, säger Petter Iversen.

– Vissa delar är fortfarande en byggarbetsplats. Men så är det alltid, ett par veckor före öppning undrar man hur fasen vi ska klara det, säger Mattias Karlsson, regionchef på City Gross.

5 000 kvadratmeter

Den nya City Gross-butiken har en yta på cirka 5 000 kvadratmeter, ungefär hälften så stor som den förra i Stinsen.

– Här är mycket mer yteffektivt, och betydligt modernare. Tanken är att storhandel möter saluhall och vi ska ha manuell disk för fisk, chark, ost, deli och färdigmat, säger Mattias Karlsson.

Willys kommer att öppna nästan vägg i vägg, Ica Maxi ligger på andra sidan Bagarbyvägen, och Coop finns lite längre österut i Häggvik.

– Det blir konkurrens, men det är positivt också. Vi och Willys slåss lite om samma kunder, men ändå inte riktigt. För oss gäller det att plocka tillbaka kunderna som vi hade förut, i Stinsen, och vi tror väldigt mycket på området, säger Mattias Karlsson.

Vakter hela första veckan

Exakt när butiken öppnar är alltså inte spikat, men klart är att invigningen blir annorlunda än vanligt på grund av corona.

– I vanliga fall vill man ha 2 000 pers som står och köar när man klipper bandet. Nu blir det ett slags förlängd öppning med extrapriser och bjudningar. Det är svårt, vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det. Hela den första veckan kommer vi ha vakter som ser till att det inte är för många inne i butiken samtidigt eller för trångt i någon kö, säger Mattias Karlsson.