Nu har bygget av tre nya hus som ska rymma 29 lägenheter startat i Täby. Här ska allt från ettor till femmor växa fram i villakvarteret.

– Det känns fantastiskt att vara igång, man bygger för fullt och just nu bygger vi upp stommen, säger Sima Zangiabadi, ansvarig för bostadsutvecklingen för Abylon fastighetsutvecklingsbolag.

Fasader i trä

Sammanlagt är det tre huskroppar som ska byggas mitt emot matbutiken Willys i Ella park, längst med Turebergsvägen. Mellan husen kommer en innergård att finnas.

För att anpassa husen till villakvarteret byggs fasaden i trä, men själva stommen byggs i betong.

– Villaidyllen har en speciell karaktär, tanken är att husen ska passa in i omgivningen, för det finns ett behov av lägenheter, säger Sima Zangiabadi.

Hiss upp till lägenheten

Högst upp i två av husen kommer det att byggas två stycken så kallade ”penthouse”, vindsvåningar. De kommer ha en hiss som går ändå upp till lägenheten, och vara större än de andra lägenheterna samt ha en finare utsikt.

– De finns till för de som vill bo större och som vill flytta ut från sina villor men bo kvar i området, säger Sima Zangiabadi.

Våren 2024 är planerad inflyttning men ambitionen är att de allra första som flyttar in ska kunna göra det redan vid årsskiftet 2023/2024, enligt Sima Zangiabadi.

Finansieringen av projektet kommer från så kallad crowdfunding då flera investerare löpande går in med pengar via plattformen Tessin.

På fyra dagar hade de alla investerare som behövdes för den första delen av finansieringen, berättar Karl Tigerheim, rådgivare på Tessin. 

– Det är privatpersoner och småföretag och fonder som är med i att investera i lånet till Abylon för att bygga fastigheterna i Ella park.

Varför tar man lån av er istället för att låna av banken?

– Det krävs en enorm apparat för att hitta investerare och sen måste man se till att det juridiskt går rätt till, vi tillhandahåller det här, säger han.