Den 2 juni gjorde exploateringskontoret en bullermätning på förskolan Bromstens gård.

Resultatet har ännu inte presenterats, men enligt rektor Anni Sandgren kommer bullerskydd att sättas upp på förskolans gård.

– Det här borde ha gjorts innan man började bygga. Det är konstigt att det görs först när det kommer klagomål. Man måste se till att det blir så bra som möjligt, säger Anni Sandgren.

Barn och personal påverkas enligt henne alltmer av byggbullret från grannfastigheten, det som tidigare varit ett industriområde där Bromstensstaden nu håller på att byggas:

– De tycker att det är oerhört påfrestande när det är buller. Trots att man står bredvid varandra är det svårt att höra vad man säger.

Kan behöva byta lokal

Barn och personal kan på grund av pandemin inte vara inomhus i samma omfattning som tidigare, i stället tvingas de till utflykter till bullerfria platser, som lekplatser och skogen.

Anni Sandgren hoppas på bullerskydden.

– Jag hoppas att det är en lösning. Annars måste vi titta på lösningar och se om oss efter andra lokaler, för barnens och personalens hälsa. Man kan inte vara i en miljö som är skadlig.

På Stockholms stads hemsida skriver staden att byggnationen av Bromstensstaden kommer ske etappvis och pågå under flera år.