Par i mat. Sahin Kilinc och Hikmet Secilmis tror på hungriga Nockebybor. Foto: Privat

Burgar-kompanjoner tar över kiosk vid tågen

Hamburgerkiosken vid spårvagnsspåren på Nockeby torg har fått nya ägare. De hoppas att stressade resenärer ska vara intresserade av mer än att bara kliva av och på tåg.

  • Publicerad 16:45, 12 maj 2022

Hikmet Secilmis och Sahin Kilinc är nya ägare till hamburgerkiosken på Nockeby torg.

– Vi har köpt kiosken, gamla ägaren sålde efter 18 år, säger Hikmet Secilmis.

Affärskompanjonerna har under en tid arbetat för att ställa i ordning kiosken så att de kan sälja den mat de önskar.

– Det är färska burgare, färsk grillad kebab och även klassisk gatuköksmat som tunnbrödsrulle, säger Hikmet.

Hikmet Secilmis är pizzabagare till yrket och berättar att han öppnade sin första restaurang i Ånge. Senare har han och affärskompanjonen öppnat hamburgerkiosker som liknar den i Nockeby på ett par andra ställen i Stockholm.

– Vi har många års erfarenheter i branschen, konstaterar Hikmet.

Att de valt att köpa kiosken just vid Nockebybanan beror till stor del just på Nockebybanan.

Spårvagnarna har ett stationsläge vägg i vägg med kiosken och de hoppas på hungriga tågresenärer.

– Det är folk som springer till tåget, eller kliver av tåget, eller som ringer och vill förbeställa när de sitter på tåget, säger Hikmet.

Om meny och tågtidtabell fortsätter att vara en lyckad kombination på Nockeby torg återstår att se.

Vi äter mindre kött

Konsumtionen av kött minskar i Sverige.

2016 åt vi 88,4 kilo per person. 2020 hade konsumtionen sjunkit till 78,6 kilo. Ökad medvetenhet om matens miljöpåverkan är en orsak.

Så här såg köttkonsumtionen ut 2020:

Griskött: 29,6 kilo/person

Nötkött 22,5 kg/pers

Matfågel 21,5 kg/pers

Lammkött 1,6 kg/pers

Övrigt kött 3,4 kg/pers

Källa: Jordbruksverket

Visa merVisa mindre