Fotbollssäsongen väntar runt hörnet.

Den 6 april tar BSK:s fotbollsherrar emot Åkersberga hemma på Bollstanäs IP i seriepremiären för division 3 Norra Svealand.

Målet är satt: Förra årets tredjeplats ska ersättas med en högre placering – och därmed avancemang till division två.

Huvudtränare Johans Lönn tror det är fullt möjligt.

– Vi har ett bättre lag i år, men stommen är kvar. Spelmässigt är vi väldigt bollskickliga och gillar att äga matcherna med mycket bollinnehav och rörligt anfallsspel.

Förra säsongen gjorde BSK 63 mål på 22 matcher. En imponerande siffra.

– Tyvärr släppte vi in lite för många mål för att vara helt nöjda. Vi har varit starka offensivt, men defensivt behöver vi bli mer samspelta, säger Johan Lönn.

Stark Väsbykoppling

Styrkan sitter enligt tränaren även i att laget är sammansvetsat, har bra stämning och en stark Väsbykoppling.

– Vi har många 03:or som spelade i BSK som barn, flera av dem är tillbaka. Några sedan förra säsongen, några till denna.

Johan Lönn nämner Gabriel Herrera, Ted Alkelid och Adam Johansson som tillsammans med Kalle Sandberg varit kvar.

– Det är jättekul att de hittat hem igen.

Enligt Johan Lönn är det en del av strategin.

– Vi vill vara en klubb som spelare vill spela i. Vi visar föräldrar, ledare och barn att spelar man i BSK kan man ta hela klivet upp till herr- eller damlaget.

På sikt hoppas han att framgångarna ska ge ett ökat intresse för klubben.

– Med spelare som bor i Väsby blir det kommunens eget lag. Det blir ett härligt kompisgäng, som kan ses på fritiden och skapa ännu bättre sammanhållning. Självklart kommer vi alltid att behöva plocka in spelare utifrån också.

Johan Lönn ser fram emot sin andra säsong som tränare för BSK.

Vilka lag blir tuffast att möta?

– Åkersberga satsar. Gusk kom före oss förra året, de har värvat på rätt bra. Norrtälje plockar alltid sina poäng. Lidingö är en stor förening som attraherar bra spelare. IFK Uppsala kommer från tvåan.

När det kommer till hemmamatcherna vill han gärna locka större publik till Bipen.

– Med tanke på hur fin idrottsanläggning vi har och så många spelare från de egna leden, borde fler ta sin helgpromenad förbi Bipen och kolla in matcherna. Vi spelar rolig fotboll, gör många mål och matcherna har stort underhållningsvärde.