Inledde målskyttet. Omar Faraj gjorde 1-0 mot Vasalund i finalomgången (bild från 2-2-mötet mellan BP och Örebro Syrianska i oktober) Foto: Henke Råssmo

BP klara för kval till superettan

BP är klara för kvalspel till superettan. Laget tog en nödvändig seger i bortaderbyt mot serievinnarna Vasalund med 3-1.

  • Publicerad 17:54, 30 nov 2020

Det är i superettan vi hör hemma

Brommapojkarna var en av favoriterna till direktplatsen till superettan inför årets norrettan.

Men Vasalund har stormat fram och till slut var det kvalplatsen BP fick rikta in sig på.

Och Grimsta-klubben höll undan under söndagens sista omgång och tog andraplatsen före närmast jagande Sollentuna, Haninge, Sylvia och Sandvikens IF.

Nickmål med 10 minuter kvar

BP tog ledningen i den 42:e minuten genom Omar Faraj. Imad Zatara kvitterade för Solna-laget precis innan halvtid. Tidigt i den andra halvleken återtog BP ledningen genom Jesper Arvidsson och med drygt 10 minuter kvar nickade Philip Haglund in 3-1.

– Spelet har satt sig mer och mer under säsongen och spelarna har blivit tryggare. Sedan hade vi ju såklart hellre sett att matchen gällde en direktplats, men nu var det inte så, säger sportchefen Peter Kisfaludy till Mitt i.

Är optimistisk

Superettans bottenskikt har varit ett getingbo hela året vilket har gjort det svårt för BP att förbereda sig på motståndare i ett eventuellt kval. Först efter superettans avslutning på lördagen, där sex lag slåss om att undvika superettans kvalplatser nedåt, får Brommapojkarna reda på vilket lag man får möta.

Kisfaludy är optimistisk inför det nervkittlande kvalet.

– Jag ser oss som ett stabilt superettanlag på sikt, det är där vi hör hemma. Om vi får en fullträff något år och går upp i allsvenskan igen så ser jag det som en jättebonus, säger han.

OPTIMISTISK. BP:s sportchef Peter Kisfaludy anser att Brommapojkarnas herrar hör hemma i superettan. Foto: Brommapojkarna IF

Brommapojkarna börjar hemma i kvalet

Kvalet till superettan avgörs över två matcher. BP börjar hemma på Grimsta IP den 9:e december och spelar borta den 13:e december.