Som Mitt tidigare har berättat och som de flesta Täbybor har sett togs bollarna på Täby centrums tak ner från byggnaden för ett par veckor sedan.

Nu är de tillbaka på taket igen.

– Bollarna på Täby centrums tak har med så mycket historia blivit ett lokalt signum, vilket vi såklart tycker är väldigt kul och det vill vi bevara, sa Linda Jensen, centrumchef på Westfield Täby centrum till Mitt i tidigare.

Bollarna har rengjorts målats och fått ny modern belysning, så kallad RGB-belysning som möjliggör att bollarna kan skifta färg. Precis som Avicii Arena (tidigare Globen) även kan göra.

Men de kommer inte lysa riktigt än.

–  Bollarna kommer börja lysa om ytterligare några veckor då den sista installationen fortfarande är under arbete, säger Linda Jensen

När alla tänker på att spara el så kan vissa fundera på hur mycket el bollarna ska dra. Enligt gallerian kommer dock bollarnas el från egna solceller som har installerats.

– Vi har en gedigen hållbarhetsagenda, Better Places 2030, som innebär att vi arbetar kontinuerligt för mer hållbara fastigheter och samhällen där vi snart även producerar vår egen energi genom vår nya stora solcellspark på taket. Energin kommer användas till den dagliga driften i centrum däribland bollarna, säger Linda Jensen.

På plats på taket och runt om i centrum har även nya skyltar satts upp. Detta på grund av det namnbyte som Täby centrum har gjort. För nu under hösten blev Täbban en del av Westfield-nätverket, så som Mall of candinavia även blivit.