Det började 1975 när en kompis frågade om Bo Egon Nilsson ville följa med till Stockholm och sälja julgranar.

Nu har han stått i Dalens centrum två veckor varje år sedan 1979.

– Jag räknade i går. Det är 41 år. Alltså 82 veckor. Det blir totalt ett år och åtta månader. Det är faktiskt sanslöst, säger han på småländska.

Han räknar med att sälja drygt 400 - 500 julgranar i Dalen i vinter. Men lastbilen upp från Småland innehåller betydligt fler granar än så. Från Bo Egon Nilssons gård i Bergkvara i Småland åker drygt 3000 granar upp till Stockholm.

Tillsammans med två av sina barn driver han företaget Smålandsgranar, som även säljer granar på nätet. Han får hjälp att sälja granarna på fler torg i Stockholm, till exempel i Bagarmossen.

Bjuds på kaffe

Bo Egon Nilsson berättar att han stortrivs i Dalen.

– Det är supertrevligt att stå här. Jag skojar med folk. En vinter hade jag snöbollskrig med en tjej. En del bjuder på kaffe och skinksmörgås, berättar han.

När han först kom hit, 1979, fanns bara Rönnbärsgården och byggnaden där simhallen finns, berättar han.

– Nu är det lugnt här. Men för tio år sedan var det ganska mycket bus. Jag skulle sakna att inte komma hit om jag inte gjorde det. Det är en stor kontrast mot hemma.

Bo Egon Nilsson har till och med fått besök av Dalenbor som rest i Småland på somrarna.

– Ja, det är jätteroligt, säger han.

Mycket arbete

Granarna, de odlas hemma på gården i Småland där Bo Egon Nilsson bor granne med älgar och skogar. Förutom julgranarna försörjer han sig också på jordgubbsodling.

– Mina granar är nyhuggna och ekologiska. Så folk vet att det är bra kvalité. Många tror att det här bara är två veckors jobb per år men arbetet med granarna tar 6-7 månader varje år. Efter nyår ska granarna formklippas, säger han.

Bo Egon Nilsson är 66 år. Men han planerar inte att gå i pension än.

– Det här är väl inget man tjänar mycket pengar på. Men jag ska hålla på tills jag fyller 100 år. Det är en livsstil.