Xiao Yao har alltid älskat handarbeten. När hon fick en bok som beskrev hur man virkar blommor tog hon fram virknålarna – och sedan dess är hon fast. Motivet var självklart.– Jag älskar fina grejer. Och jag har inte sett så många blommor i mitt hemland Kina, men här i Sverige finns det så många – blå, lila, rosa... det är spännande! säger Xiao.

Miniatyr. Det har bara gått tre månader sedan Xiao Yao virkade sin första miniatyrblomma – den här rosa rosen. Och nu satsar hon på sin hobbyverksamhet och säljerverken på nätet.

Pilligt. Man ser knappt den lilla kroken på Xiaos små virknålar. Och de tunna garnen är svåra att få tag på i Sverige.– De är från Frankrike.

Kärlek på jobbet. Xiao Yao träffade Ludvig Sääf när de jobbade på samma företag i Kina, hon som bokhållare och han som kulturell tolk. Nu har de i stället flyttat till Ludvigs hemtrakter och bor i en hyresrätt på Strandliden i Hässelby strand med sina barn Vile, 7, och Idun, 1.

Liljekonvalj. För det mesta virkar Xiao sina små blommor med vitt garn, som hon sedan färglägger noggrant efteråt.

Vill lära andra. Vad Xiao Yao vet virkar ingen annan i Sverige lika små miniatyrer. Men det vill hon ändra på.– Min huvudsakliga tanke med det här är att lära andra att virka så här, och sälja do it yourself-paket.