Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Sabb riktat mot skolor

Bergvreten. Hummelsta. Korsängen. Där har skolor drabbats av skadegörelse. Det och två stölder finns i blåljusrapporten.

  • Publicerad 11:40, 9 mar 2021

I helgen har fönster krossats på tre skolor i Enköpings kommun.

En teori polisen arbetar efter är att det kan ha varit samma gärningspersoner, även om Hummelstaskolan ligger en bit från de andra.

På Bergvretenskolan krossades ett treglasfönster på särskoledelen.

På Korsängsskolan krossades tre fönster. Ett av dem i aulan (som redovisades i blåljusrapporten i går) och två på musik och slöjdlokalerna.

På Hummelstaskolan var det ett fönster vid köket som krossats. Där låg sten och en regel kvar på platsen, de kan ha använts vid skadegörelsen.

Övrigt blåljus:

En byggarbetsplats i skolmiljö i Grillby har utsatts för ett inbrott där flera entreprenörer drabbats. En av dem berättar om hur verktyg för runt 15.000 kronor stulits: slagborr, skruvdragare och batterier, bland annat.

I Veckholm har två halvmeterhöga svarta gjutjärnsurnor stulits. De stod på en tomt, vid infarten, uppe på pelare. Någon gång under natten mellan söndag och måndag stals de.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02