Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: O'Boy, vilka tjuvar

Fjärdhundra har drabbats av en brottsvåg. Bland det stulna – chokladdryck. På andra håll i Enköping ingrep polisen vid flera tillfällen.

  • Publicerad 15:10, 22 dec 2020

Lillsidan

Tisdag 01.00

Misshandel, våldsamt motstånd, blåljussabotage. Det blev bråk på Lillsidan under natten till tisdag. Polisen kom till platsen då det rapporterats vara stökigt i en lägenhet. Där fanns personer som blivit misshandlade samt en man i 25-årsåldern och en kvinna, båda kända av polisen sedan tidigare.

Då kvinnan skulle transporteras till ett missbruksboende gjorde hon motstånd. Mannen satte sig också till motvärn, han slog mot den ena polisen och sparkade den andra. Poliserna svarade med pepparspray.

De tros båda ha varit påverkade av alkohol och droger.

Örsundsbro

Tisdag 00.45

Misshandel i relation. En man i 45-årsåldern är misstänkt för att ha slagit en kvinna han har en relation med.

Dalvägen, Grillby

Måndag 16.15

Drograttfylleri. En man i 30-årsåldern som bor i Enköpings kommun misstänks ha kört bil drogpåverkad. Han var positiv på drogtest.

Fjärdhundra: Skolan/Badet

Måndag

Inbrott och skadegörelse. Fjärdhundra har drabbats av flera inbrott och inbrottsförsök den senaste tiden. Förra veckan var det idrottsplatsen Mellevi som utsattes. Tidigt på måndagsmorgonen var det dags igen.

Strax efter klockan två på måndagen gick larmet i skolan.

Någon hade tagit sig in i matsalen.

Vad de stal?

Svar: O’boy.

Inget annat. Bara pulver till chokladdrycken.

Vid 6-tiden på morgonen upptäcktes skadegörelse vid badet. Tre fönster hade krossats och åverkan var gjord på två säkerhetsjalusier, men gärningspersonerna hade inte kommit in.

Däremot glömde de en kofot på platsen.

Polisen tror att brotten har samma gärningsmän.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36