Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Moppestölden som misslyckades, drogbrott mm

Det gamla vanliga. Kan man säga så? Det är i alla fall så blåljusrapporten ser ut: inbrott, drogbrott, cykelstöld och klotter är vad som finns att berätta om idag.

  • Publicerad 13:50, 20 nov 2020

Torsdag 9-16

Idrottshuset

Skadegörelse. Någon försökte stjäla en moped utanför Idrottshuset under torsdagen. Fast det gick inte så bra. Sladdar revs sönder, låset bröts upp – men mopeden blev klar. Reparationerna kommer dock att kosta omkring 3.000 kronor.

Torsdag 05.00

Stenvretsvägen

Grov olovlig körning mm. Vid ett rutinstopp av en bil misstänktes att föraren var påverkad av droger. Snabbtest togs och på detta var mannen positiv. Han är i 30-årsåldern och bor på annan ort än Enköping. Han blev även misstänkt för grov olovlig körning, då hans körkort sedan tidigare var återkallat.

Onsdag-torsdag

Bergsgatan

Cykelstöld. En blå mountainbike värd cirka 3.000 kronor stals på Bergsgatan. Stölden upptäcktes på torsdagens förmiddag. Cykeln hade stått låst och till och med varit försedd med extra kedja, men den hade tjuvarna klippt av.

Tisdag kl 14

Bergsgatan

Narkotikabrott. En Enköpingsbo i 60-årsåldern kontrollerades av polis på torsdagens eftermiddag och han visade sig ha portionsförpackad narkotika på sig, vilket gav anledning misstänka att han skulle sälja den; narkotikabrott i överlåtelsesyfte kallar vi det.

I veckan, före torsdag

Skolparksscenen

Klotter. Så var det dags igen. Filurer som älskar att se sina egna smeknamn skrivna med lustiga bokstäver på sånt som tillhör någon annan riktar in sig på Skolparksscenen. Den här gången har det klottrats med spritpenna på väggarna.

Måndag-tisdag

Hjulsta

Inbrott. Vid ett inbrott i ett mindre byggföretags lokaler stals verktyg och annat till ett sammanlagt värde om 45.000 kronor. Flera batterier till elverktyg (Märken: Makita, Ryobi) stals, liksom verktyg, slagborr, motorsåg, mikrovågsugn samt en motorcykel

Stal däck på fälg hos bilhandlare

Nyheter Mannen gick in i lokalen, hämtade två däck på fälg och gick ut med dem. Och – åkte därifrån. Där är en av tre händelser i dagens blåljusrapport.fredag 4/12 10:26

Tre inbrott på kort tid

Nyheter Tre inbrott gjordes under torsdagseftermiddagen. Två i villor, ett i fritidshus. – Vi tror att det är samma gärningsmän i alla tre fallen, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.fredag 4/12 10:04