Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Barrikaderade sig i tvättstuga

Ett par som barrikaderade sig i en tvättstuga. En 17-åring som rymde från ungdomsvård. En scootertjuv mitt i stan. Där är några av de personer som figurerar i helgens blåljusrapport.

  • Publicerad 10:19, 22 mar 2021

Bergsgatan

Lördag kl 11.00

Olaga inträng mm. Ett par barrikaderade sig i en tvättstuga på Bergsgatan på lördagens förmiddag. Inte förrän polis kom till platsen öppnade de, tidigare hade ett spännband mellan dörren och en tvättmaskin gjort det omöjligt att ta sig in. Paret, en man i 55-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, är nu misstänkta för olaga intrång, egenmäktigt förfarande samt narkotikabrott. Polisen tror att paret tagit sig in i lokalen och därefter sovit där.

E18, Ekolsund

Lördag 01.00

Rattfylleri. En 25-årig man (som inte bor i Enköping) blåste positivt på alkohol då han kontrollerades av polis under natten till lördagen.

Riksväg 55, Litslena

Fredag 20.00

Drograttfylleri mm. En bilförare i knappa 30-årsåldern som kontrollerades av polis i Litslenatrakten på fredagskvällen blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning. Den misstänkte mannen bor i Enköpings kommun.

Eknäs ungdomshem

Fredag 18.30

Rymning. En 17-åring rymde från Eknäs på fredagen. Han är ännu inte infångad. När pojken skulle från avdelningen till gymmet sprang han därifrån, hoppade in i en väntande bil och försvann inför ögonen på personalen.

Källvägen, Enköping

Fredag kl 14.00

Stöld. En svart elscooter av märket Xiaomi stals på fredagen utanför en butik där scooterinnehavaren var inne på ett kort besök. Efter fem minuter i butiken var elscootern värd 3.500 kronor borta.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02