– Om det blir positivt har vi ett bolag som kan vara intresserade av drivmedelsanläggningen och vi sköter den mot ersättning. Om det är mindre positivt får man sanera.

I så fall tar han och hans kompanjon Josef Baghdo själva över och måste de ordna finansiering av saneringen. Men läget är trots allt ljusare än i höstas. De kan få banklån, om än inte till hela summan.

Så hur det än går, kommer bensinen tillbaka till Bilisten. Frågan är om det blir på kort eller lång sikt.

– Om resultatet av markanalysen är positivt kan vi vända oss till det bolag som är intresserat. De är i så fall väldigt snabba och det hänger mest på bygglov och det administrativa. Själva jobbet ska bara ta tio dagar. 

Sedan bensinleveranserna upphörde har Brottbyborna slutit upp för att stötta butiken och en grupp Brottbykvinnor har slitit hårt med att renovera butiken. Det märks också på försäljningen, som pekar uppåt.

– De blev klara i söndags och det blev jättefint. Det är stor skillnad. Tjejerna har varit underbara och jag kan inte nog tacka dem, säger Salle. Läget är bättre än förra året och det är tack vare våra fantastiska kunder och alla förbokningar som gjorts av allt från räksmörgåsar till smörgåstårtor.