AIK-supportern hade köpt en biljett med plats på nedre läktaren för att se kvartsfinalen i Svenska cupen mellan AIK och Hammarby IF på Tele 2 Arena den 13 mars i år.

Men matchen blev stökig, eller ja, rökig. Redan före avspark brann bengaler och gjorde sikten usel varför matchen försenades.

En uppretad AIK-supporter valde efteråt att göra en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Kravet var att få sina 690 kronor tillbaka för biljetten från Hammarby Fotboll, alternativt fyra nya biljetter till ett kommande möte i herrallsvenskan.

I anmälan skriver kvinnan att planen inte ens gick att se under första halvlek för all rök: "Matchen hade de sämsta siktförhållandena en elitmatch i Sverige någonsin haft".

Hammarby bestrider

Men Hammarby har bestridit kravet. Klubben anser sig inte i egenskap av arrangör vara skyldig till varken pyroteknikens förekomst eller röken från den.

En van derbyåskådare bör vara medveten om att bengalerna är ett relativt vanligt, om än olagligt, inslag på toppmatcher, skriver klubben vidare. "Ändå har hon valt att köpa biljetter i klackläktaren".

Hammarby Fotboll har också påpekat att AIK-supportern trots allt stannat kvar under hela matchen, hon hade ju kunnat lämna arenan och begära återbetalning, menar de.

ARN går nu på Hammarbys linje. Visst att sikten var påverkad, men något avtalsbrott som medger återbetalning har det inte varit frågan om för arrangörens del.

AIK-arens krav avslås därmed. Dessutom förlorade hennes lag den rökiga bortamatchen.