Strax innan jul uppmanade regeringen alla kommuner att stänga ner verksamheter som inte var nödvändiga. Sen dess har stadens sim- och idrottshallar stått tomma. Regeringsbeslutet gällde till och med söndag den 24 januari. På torsdagen kom nya direktiv från regeringen, och nu har Stockholms stad gett besked – det här gäller framöver för stadens verksamheter:

Biblioteken öppnar

Den 26 januari kommer biblioteken som väntat att öppna igen, meddelar staden på sin webbplats.

Skidspår och isar

Skidspåren kommer att hållas fortsatt öppna för allmänheten, och när sjöisarna fryser kommer dessa att plogas.

https://www.mitti.se/nyheter/staden-vander-om-skidsparen-snokanonerna-ar-i-gang/repuan!bwBouLIfAfWeTypTgD7yEA/

Medborgarkontoren

Medborgarkontoren ska nu öppna succesivt, eftersom staden anser att det är samhällsviktig verksamhet.

Fritidsgårdar

Även fritidsgårdar och parklekar för barn födda 2005 och senare kommer att öppnas.

Idrottsaktiviteter

All organiserad idrottsverksamhet, både inomhus och utomhus, för barn födda 2005 eller senare startar igen, om verksamheten kan bedrivas på ett smittsäkert sätt. Vid utomhusisarna fördelas tider även till allmänhetens åkning.

Simhallar och gym

Däremot hålls simhallar och gym fortsatt stängda för allmänheten. Anläggningarna håller endast öppet för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare, och bara på bokade tider. Även skolans idrottsverksamhet dagtid samt simskola hålls i gång i simhallarna.

Idrottshallar och ishallar

Idrottshallarna och ishallarna kommer att hållas öppna för skolans idrottsverksamhet, samt för föreningsverksamhet för de yngsta barnen.

Kulturskolan

Kulturskolans kommer att hålla i gång verksamheten på plats för barn födda 2005 och senare. För äldre elever födda 2004 och tidigare sker däremot undervisningen mestadels digitalt.

Träffpunkter

När det gäller träffpunkter och mötesplatser för seniorer håller de flesta verksamheterna fortsätt stängt för inomhusaktiviteter, men vissa ordnar ändå digitala och smittsäkra utomhusaktiviteter.

Gäller till 7 februari

För samtliga verksamheter som är fortsatt stängda gäller det i första hand till och med 7 februari. Regeringen har meddelat att man varannan vecka framöver kommer att se över och eventuellt justera de nationella riktlinjerna.

Mer detaljer om vad som gäller för respektive verksamhet finns på stadens webbplats.