I slutet av förra veckan rapporterade Mitt i om hur Sundbyberg Stad vidtog åtgärder för att stoppa en fotbollsmatch mellan två skolor på Sundbyberg IP. Detta för att tidigare spontana matcher slutat i bråk och orolig miljö.

Mikael Eljenmyr, idrottschef på Sundbybergs stad, berättar att det gick "jättebra" under kvällen och att han var på plats. För att hindra matchen ställde två vaktmästare ner en traktorskopa var på varsin planhalva. När de höll på att sätta ihop målen kom ett 40-tal ungdomar som först protesterade.

– Kan vi prata lite, sa jag till dem, säger Mikael Eljenmyr.

Han diskuterade sedan de tidigare matcherna med ungdomarna och att det inte var en bra miljö för ungdomar.

– Jag sa att vi måste ta ett vuxet ansvar, säger Mikael Eljenmyr.

Enligt honom tackade ungdomarna för samtalet och gick därifrån. Därefter kom rykten om att matchen i stället skulle spelas på Spånga IP. Stadsdelsförvaltningen informerades och matchen spelades där, vilket gick bra enligt Mikael Eljenmyr.

Framtida matcher

Om det uppstår rykten om en match igen kommer samma åtgärder vidtas, men Mikael Eljenmyr hoppas kunna arrangera matcher för ungdomar i framtiden.

– Vi vill samarbeta med skolor, föreningar och fritidsliv.

https://www.mitti.se/sundbybergdirekt/staden-forsoker-stoppa-ny-ungdomsmatch-pa-sundbybergs-ip/repviw!DFK127pvHD9KNvmBsu9knQ/

https://www.mitti.se/nyheter/fyrverkeri-avfyrades-mot-polisbil-vid-rissne-ip/repvis!w7K77s6zqcHgufggQHZIBQ/