Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att göra sig av med papper, plast, metall, glas och tidningar.

På Mariehamnsgatan 11 i Akalla, precis bakom ICA, har länge funnits en återvinningsstation, som nu ska tas bort. Anledningen är att att markägaren sagt upp avtalet.

"Den låg strategiskt placerad för ena halvan av Akalla, nu ska hela Akalla dela på en enda återvinningsstation.", skriver en läsare i ett mail.

"Tråkigt"

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), som drivit stationen, beklagar situationen och hänvisar till andra återvinningsstationer i området.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det väldigt tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI, i ett pressmeddelande.

De Akallabor som nyttjat stationen får nu istället ta sig till stationen Villmanstrandsgatan/Ainogången som ligger i Akalla Centrum, ungefär vid Lidl.

– Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på övriga stationer i området och välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Annika Ahlberg.