Den 43-årige pappan misstänks för att ha knivskurit sina två barn och därefter sett till att de fallit från hög höjd från familjens hem i ett flerbostadsområde i Hässelby i november.

https://www.mitti.se/nyheter/barn-dod-hittades-allvarligt-skadad-utomhus/repuko!OBhU2cOrS9it2WI6KW2dzA/

Ett av barnen avled senare på sjukhus. Det andra barnet vårdades efter händelsen för livshotande skador, och i slutet av november vårdades barnet alltjämt på sjukhus.

https://www.mitti.se/nyheter/aklagaren-hasselbypappan-erkanner-inte-brotten/repukx!ZCKsNDF5zfhuSVNxB9ZN3A/

Oklart skadeläge

Pappan medgav häktningen och vissa omständigheter kring brottet, men har formellt inte erkänt det, vilket Mitt i tidigare berättat. Nu begär åklagaren Maria Franzén förlängd åtalstid.

– Utredningen är långt ifrån klar. Vi jobbar på för fullt, men jag kan inte gå in på några närmare detaljer om den. Vi jobbar fortsatt på med utredningen, säger hon till Mitt i.

Har pappan yttrat något nytt kring misstankarna mot honom?

– Det kan jag inte uttala mig om nu.

Hur är skadeläget för det andra barnet?

– Det är inga uppgifter jag vill lämna ut, också av hänsyn till barnet. Hälsotillståndet och var man befinner sig är känsliga uppgifter överlag, säger Maria Franzén.

https://www.mitti.se/nyheter/hasselbypappan-haktad-har-gjort-flera-erkannanden/repukq!dgdXJPPjkTmvd04n4WaM7g/

Den mindre sinnesundersökningen, en så kallad paragraf 7-undersökning, av pappan beräknas vara klar i dagarna. Om denna undersökning visar att pappan kan lida av en allvarlig psykisk störning kommer det beslutas om en regelrätt rättspsykiatrisk undersökning av honom.