Göteborg/Härryda

Den svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson, som till vardags bor i Harlem, har inlett partnerskap med det svenska plantbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven. Den första produkten som parterna tagit fram är MBoom Burger – en vegansk hamburgare gjord på ärtor och svamp.

En burgare som markerar starten på en långsiktig satsning mellan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson. 

– Det var en omedelbar klick! Vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, säger Marcus Samuelsson.

– Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss. Vi strävar långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat, säger Lucas Karlsson, grundare av Peas of Heaven.

MBoom Burger lanseras initialt hos Bastard Burgers och kommer att bli det permanenta växtbaserade proteinet på den gröna menyn.