Arlandagymnasiet breddar sitt utbud av utbildningar från och med höstterminen 2023. Då tillkommer två utbildningar, en för att bli licenserad PT och en specialpedagogisk verksamhet inom samhällsvetenskapliga programmet.

– Med den här satsningen vill vi fånga upp de ungdomar som är intresserade av hälsa och livsstil. Den som är nyfiken på att söka behöver absolut inte vara en vältränad idrottsutövare. Kunskaperna som eleverna får handlar både om människans mentala och fysiska hälsa, något som både utvecklar dem själva och kan förbättra andras välmående i ett framtida yrke, säger Sari Geary, rektor för yrkesprogrammen på Arlandagymnasiet i ett pressmeddelande från Sigtuna kommun.

Ny profil

I dag finns redan en idrottsprofil på Arlandagymnasiet där elever välja att kombinera sin gymnasieutbildning med en satsning på handboll, fotboll, innebandy, ishockey eller e-sport. Nu hoppas skolan locka fler tjejer med den nya profilen Träning och ledarskap.

Förutom PT-utbildningen startar Arlandagymnasiet ytterligare en ny utbildning. Det handlar om en specialpedagogisk verksamhet inom det samhällsvetenskapliga programmets inriktning beteendevetenskap, med undervisning i mindre grupp och i egna lokaler.

I dag finns inte denna utbildning i kommunen och ungdomar som behöver specialpedagogiskt stöd måste därför resa till i andra kommuner.

– Arlandagymnasiet ska vara en attraktiv skola som rustar våra ungdomar för arbetslivet, därför ser vi kontinuerligt över utbudet av utbildningar. De här två utbildningarna gör skolan ännu mer intressant, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i pressmeddelandet.